Selasa, 8 September 2015

Peraduan dan giveaway


Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani



Teks                : Raihan Ahmad
Gambar            : Koleksi gambar dari koleksi album ummi
Catatan Entri    : 12


Peraduan lagi sihat, lagi happy anjuran NESTLE


Wajah hari ini


Alhamdullilah, bertemu kembali di blog tinta ummi kisahku. Apa khabar semua ? Di doakan semoga sihat dan ceria selalu, Insya Allah, Aamiin.

Hari ini ummi nak sembang-sembang tentang peraduan dan giveaway.  Siapa yang memang suka sangat masuk peraduan-peraduan atau giveaway yang dianjurkan oleh syarikat atau perseorangan, sila senyum depan pc.

Baiklah, ini ummi nak kisahkan. Alkisah, En cikgu aka suami ummi, dia minta ummi tolong pos kan peraduan NESTLE baru-baru ini. Ummi pun poskan lah. Doa-doa moga dapatlah hadiah, Aamiin. Rezeki manusia siapa tahukan.

Pada pembaca-pembaca blog ummi yang singgah di sini, bolehlah join ramai-ramai. Mana tahu ada rezeki, dapatlah hadiah. Siapa yang tak suka dapat hadiahkan. Semua orang suka.


 Giveaway Goldbar 5 gram dalam proses

Ummi tengah berangan-angan nak buat giveaway kat blog kesayangan ummi ini. Ummi tengah kumpul sedikit maklumat dari blogger-blogger OTAI cara bagaimana blogger-blogger buat giveaway di blog mereka.

Doakan ummi berjaya jadikan angan-angan ini satu realiti. Ummi bukanlah kaya sangat, Alhamdullilah, ada rezeki lebih sikit nak kongsi dengan sahabat-sahabat ummi yang selalu singgah blog ummi dan sudi baca tinta-tinta tulisan ummi yang tak seberapa ini.

Selalu juga ummi terjumpa dengan blog-blog yang menganjurkan giveaway. Tapi ummi jarang untuk menyertai sebab kadang-kadang syaratnya terlalu ketat. Ummi ini kan budak baru nak belajar. Masih merangkak lagi.



Tiket bas 

Insya Allah, hari sabtu 12 hb September 2015 ummi dan anak ummi akan menaiki bas dari Sg Besar ke Klang. Ummi ini jarang naik bas. Sekali sekala, ada peluang ummi nak juga merasa. Seronok dan teruja ummi.

Doakan perjalanan ummi lancar, selamat pergi dan selamat balik, Insya Allah, Aamiin.

Sampai di sini dulu catatan ummi. Mohon undur diri dan moga berjumpa di lain catatan.


Salam kasih sayang dari ummi kisahku untuk pembaca semua.

Perniagaan membuatkan ummi benar- benar tawakal kepada ALLAH SWT sebab REZEKI rahsia ALLAH SWT.

Jom Berniaga ... Berniaga Sunnah Rasulullah SAW. 





Tiada ulasan:

Catat Ulasan