Rabu, 20 Januari 2016

Wanita yang paling bahagia di dunia

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha MengasihaniTeks                : Raihan Ahmad
Gambar            : Koleksi gambar dari koleksi album ummi
Catatan Entri    : 14


Apa khabar para pengunjung blog ummi. Ummi doakan semuanya sihat-sihat hendaknya. Ini buku terbaru dalam rak bacaan ummi. Siapa yang hobi dia suka membaca , boleh senyum depan komputer. Senyum itu sedekah. Senyum pada diri sendiri sebelum beri senyum pada orang lain.

Buku ini, sangat bagus untuk dibaca.Ada 350 muka surat. Tidak terlalu tebal. Bila kita buka sahaja, aura wanita yang paling bahagia di dunia terus meresap ke jiwa. Tidak percaya? Jom baca.

Ummi kongsi sedikit kata-kata yang terkandung di dalam buku ini. Muka surat 109. "Ingatlah air mata yang berlinangan dan hati yang pernah dilukai, Tahukah kamu, jika malam telah sempurna gelitanya, pagi akan datang dengan cahayanya?

Sangat indahkan kata-kata itu. Banyak yang tersirat dari ungkapan itu. Bagi mereka yang punya fikiran aras tinggi, maka dia boleh mentafsirnya. Macam pelajar sekolah pulak ummi ini.

Wanita, banyak yang perlu ditempuhi. Nama pun manusia. Dunia ini adalah tempat ujian. Sebab itu kita bergelar Khalifah Allah. Tanggungjawab yang sangat berat. Bersediakah kita untuk kembali kepada pencipta kita dengan jawapan-jawapan . Layakkah kita melangkah ke syurga yang menjadi idaman seluruh mahkluk Allah.

Fikirkan

Ummi senantiasa berdoa , agar ummi boleh jadi wanita yang paling bahagia di dunia. Insya Allah. Aamiin.


Salam kasih sayang dari ummi kisahku untuk pembaca semua.

Perniagaan membuatkan ummi benar- benar tawakal kepada ALLAH SWT sebab REZEKI rahsia ALLAH SWT.

Jom Berniaga ... Berniaga Sunnah Rasulullah SAW. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan